Oct 30, 2007

Eh Siapa Tu... Komunis La....

Laa apa nie...PM Korea Utara melawat Malaysia... tapi takde publisiti langsung. Mana boleh oi? Sekurang-kurangnya gantunglah bendera Korea Utara kat sepanjang tiang lampu jalan Parlimen. Baru nampak grand sikit (ye cibai...apsal tak gantung...gua dah planning nak rembat sehelai dah).

Ye saudara semua. Orang kedua paling berkuasa di Korea Utara... Kim Yong-Il sekarang ni berada di negara kita. Baru hari ini sampai untuk lawatan rasmi...tapi haram takde pun berita mengenai ketibaan dia ni. Minat gua kat Korea Utara ini bertambah-tambah selepas gua membaca novel grafik daripada Guy Delisle yang berjudul Pyong Yang: Journey into North Korea beberapa minggu lepas.Kalau korang ada duit lebih lebih tu...silalah pegi beli novel grafik tu. Tapi kalau korang jenis yang takde duit dan muka pula setebal buku panduan telefon, jangan bimbang. Korang boleh pi kedai BORDERS tu baca free. Tak sampai sejam boleh habiskan. Memang sempoi dan menarik.

Gua betul respek habis negara itu....terutamanya memikirkan bagaimana seorang pemimpin dapat mencuci pemikiran semua rakyatnya... sehinggakan semua rakyat tidak berani memberontak, malah percaya bulat-bulat segala propaganda yang disebarkannya.

Nasib baik kita ada internet bai... kalau tak merana lah kita kena tonton RTM dan baca Utusan Malaysia hari hari selama 50 tahun. Confirm otak kita pun beku macam rakyat Korea Utara kang. Pak Lah suruh berdiri kita berdiri. Pak Lah suruh makan kita makan.

Hmm...ni korang ada tak maklumat kat mana si Kim tu menginap? Gua nak sangat bawak buku Pyong Yang gua nie untuk dia autograf.....kalau boleh suruh dia panggil bos dia Kim Jong-Il sain lagi best.

*Harap maklum: minat gua kat Korea Utara boleh diibaratkan sebagai minat idola blackmetal je. Mistik habis. Dengan itu, gua ingin menjelaskan bahawa gua tidak sama sekali menjunjung fahaman Komunisme dalam otak gua ye. Baik gua jelaskan semua. Kang Pak Lah ISA-kan gua, sia-sia je kan....

No comments: